Ден: д.м.г

Мед од Apis mellifera macedonica на „Тера Мадре Балкан 2018“ во Брисел

На годинашната манифестација „Тера Мадре Балкан“ која се одржа од 21 до 23 мај во Брисел, помеѓу останатите македонски традиционални производи, посетителите имаа можност да го дегустираат и медот од македонската автохтона медоносна пчела од президиумот MacBee. Слоу Фуд Македонија преку заедничката соработка со уште осум регионални Слоу Фуд организации ја искористија можноста пред европратениците […]

Read more