Ден: д.м.г

М-р Борче Павлов гостин во емисијата „Аграр“

Членот на MacBee, м-р Борче Павлов, гостуваше во емисијата „Аграр“ емитувана на МТВ. М-р Павлов говореше за здружението MacBee, неговите цели, активностите и реализираните проекти. Во продолжение на разговорот тој ја истакна ситуацијата со катастрофалната сезона која лани им се случи на пчеларите и потребата од итна помош во справување со последиците од истата. Она […]

Read more

Членовите на MacBee во организирана посета на пчеларскиот саем во Каменово

Членовите на MacBee организирано го посетија пчеларскиот настан XXVII Денови на Млавско Хомољските пчелари, Каменово 2018, одржан од 31.03 до 1.04 2018 година во Каменово, Р. Србија. На настанот кој важи за еден од најголемите пчеларски случувања во регионот, членовите на MacBee имаа можност да погледнат современа пчеларска опрема и пчеларски алатки, поразговараа со производителите на […]

Read more

Доц. д-р Александар Узунов прогласен за почесен член на MacBee

Настанот „Пчеларски ден – знаење и дружење 2018“ покрај едукативниот дел и делот наменет за дружење помеѓу пчеларите, беше одбележан и со церемонијален момент. Претседателот на MacBee, Игор Илков свечено го прогласи доц. д-р Александар Узунов за почесен член на здружението, му се заблагодари во име на целото членство и му додели плакета со признание […]

Read more